Permulaan Hari Baru

Selamat pagi semua.

Agak susah nak mula berblog balik kerana dah berhenti menulis agak lama, dah berkarat dah. Content Creator lain semua dah move on ke vlogging atau instagram twitting, aku still the same. Up to date.

Bagi aku vlogging ke instagram ke, the point is sebagai publisher ia hanyalah medium yang digunakan untuk berkongsi. So aku masih selesa untuk berblogging dan menulis apa yang aku ingin share dalam blog berbanding vlogging dan instagram.

Stage by stage aku yakin aku akan move ke platfom lain but untuk sementara waktu ni aku stick dulu kepada conventional blogging, nak re-heat balik publishing engine tyang hampir jadi tukun ni.

What happen dengan aku punya blog dulu? Why dah tak ada? Senang je jawapannya, aku tak ada maintainance. Bila tiada maintainance ni aku hilang domain, hosting dan yang paling penting sekali aku jadi hilang interest untuk terus exist di dunia digital.

Well the past is the past, usah meratap kenangan lalu. Compose myself and move on. Itu yang selalu bermain difikiran setiap kali aku nak berblogging.

This post adalah warming up session untuk aku mula berblog balik. Penin but kena mula.