Hacker (2019)

Macam menarik je movie ni.

Thirteen-year-old Benjamin discovers that his mother didn't die in an accident as he was led to believe. The trail points to high-ranking officials in the Danish Secret Service, and he is told to trust no one.

Klik ... klik .. download.. nanti aku review ..

Honda Clarity - Tak Suka Design Arch Tayar Belakang

Hari ni saja je nak login twitter, gedik dah lama tak login. Sejak pencen main forex ni twitter account aku tak aktif.

Tiba-tiba terbump newfeed dari Reuters.

enter image description here

Aku ingatkan Honda ada keluarkan model Civic baru, tapi sangkaanku meleset. Zoom-in dekat gambar nampak nama model 'Clarity'.

Tangan aku gatal-gatal google-up. Oooo.. EVP baru dari Honda.

First impression aku pasal design dia adalah... aku tak suka design Arc (apekenbende ntah.. alaa bentuk lubang tayar tu) tayar belakang dia.

enter image description here

Macam Citroen, buruk bang. Tapi pasal aerodynamic advantage boleh la pejam mata.

enter image description here

Epic!! Apapun aku dulu suka dengan model Civic (mode bujang) dan Insight (mode bapak-bapak) tapi sekarang aku dah jumpa crush baru.

Walaupun dirimu tak perfect tapi featuresmu menangkap kalbu... Erk.. geli bang.

Tengok video kat atas untuk dapat full honest review. Almost 100% aku setuju dengan review diorang.

Apa pendapat korang pasal Honda Clarity ni, cer komen kat bawah. Aku nak tau jugak. Rasanya buat masa sekarang tak ada lagi nampak bergelimpangan di jalanan Malaysia.

Permulaan Hari Baru

Selamat pagi semua.

Agak susah nak mula berblog balik kerana dah berhenti menulis agak lama, dah berkarat dah. Content Creator lain semua dah move on ke vlogging atau instagram twitting, aku still the same. Up to date.

Bagi aku vlogging ke instagram ke, the point is sebagai publisher ia hanyalah medium yang digunakan untuk berkongsi. So aku masih selesa untuk berblogging dan menulis apa yang aku ingin share dalam blog berbanding vlogging dan instagram.

Stage by stage aku yakin aku akan move ke platfom lain but untuk sementara waktu ni aku stick dulu kepada conventional blogging, nak re-heat balik publishing engine tyang hampir jadi tukun ni.

What happen dengan aku punya blog dulu? Why dah tak ada? Senang je jawapannya, aku tak ada maintainance. Bila tiada maintainance ni aku hilang domain, hosting dan yang paling penting sekali aku jadi hilang interest untuk terus exist di dunia digital.

Well the past is the past, usah meratap kenangan lalu. Compose myself and move on. Itu yang selalu bermain difikiran setiap kali aku nak berblogging.

This post adalah warming up session untuk aku mula berblog balik. Penin but kena mula.