DS Najib koyak bila peguam beliau cuba larikan diri tapi dihalang Mahkamah, sekarang mengaku terdesak

Spread the love

Berikutan tidak dapat mempertahankan diri selepas peguam belanya Hisyam Teh Poh Teik cuba untuk mengecualikan diri ditolak Mahkamah Persekutuan, Datuk Seri Najib Tun Razak mengakui tidak berasa malu untuk menyatakan yang beliau benar- benar terdesak.

“Saya tidak malu untuk menyatakan, saya terdesak.

“Saya kini berada dalam situasi di mana hak untuk mendapatkan peguam dan perbicaraan yang adil cuma ilusi.

“Ini kerana saya membuat keputusan yang difikir adalah untuk kepentingan terbaik pada masa itu,” katanya dalam catatan di laman Facebook pada Khamis.

Pelbagai reaksi dari rakyat Malaysia berkenaan posting beliau akan tetapi yang menjadi highlight adalah komen-komen rakyat diruangan komen

I dont understand english Dato

konon hidup Melayu, cakap English

Gatai p tukar peguam last minit. tukar untuk kes ni je pulak tu. kes lain tetap shafie peguam lagi.
ingatkan taktik tangguh ni hakim akan ikut la, nampaknya hakim jauh lebih bijak.

Dak eh, la ni mana pegi jho low ni? Tak habis menyamar jadi beruang lagi ke? Berapa lama dia nak berlakon jadi beruang tu?

Dato’ Sri Najib Hj Abd Razak
18.08.2022
Sekilas baca, ingatkan date meninggal.

mahkamah rayuan ke mahkamah persekutuan ambil masa setahun bukan sehari..
jangan kasi alasan peguam tak prepare.. siapa suruh buat kerja last minit!

Nasihat saya mudah DS…. Jgn anggap semua org Msia ni bodoh macam Ahli Umno. Hakim di Msia masih mempunyai akhlak & Integriti yg tinggi serta arif dlm melaksanakan undang2 Msia. You yg checkmatekan diri u sendiri DS.

Mohamad Syafiq Yasin
Speaking sbb pakcik makcik kat kg rata2 xpaham…senang nak kelepet…udah2 la tu..

Apapun outcome dari perbicaraan ini rakyat Malaysia akan berdoa agar keadilan dapat ditegakkan dan fakta asal dapat didedahkan.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022 AyieDotMy - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress