Pemandu Honda JVC 9323 buat hal potong double-line hampir kemalangan, kesian Bangsa Honda Joho kena fitnah.

Spread the love

Pemandu kereta Honda City JVC 9323 memandu secara merbahaya apabila memotong kenderaan di garisan berkembar dan hampir bertembung dengan kenderaan bertentangan.

Tindakan memandu secara melulu dan memotong garis berkembar boleh mengundang kecilakaan. Garis berkembar adalah indikator awal di mana kawasan tersebut tidak selamat untuk membuat potongan, namun sikap degil dan ego sesetengah pemandu menjadi punca kecelekaan.

Rakaman dash cam merekodkan pertembungan hampir berlaku apabila sebuah Honda City bernombor pendaftaran JVC 9323 melakukan kesalahan memotong di garisan berkembar dan hampir bertembung dengan kereta yang merekod video tersebut. Kecelakaan hampir berlaku tapi berjaya dielakkan apabila kereta terbabit mengelak dari kereta Honda itu dan terberhenti di bahu jalan.

Lokasi kejadian dipercayai berlaku di Jalan Keratong – Bahau pada 29-8-2022 4:49 PM (mengikut tarikh dash cam)

Jika ada pemandu yang melakukan kesalahan trafik, laporan kepada JPJ boleh dilakukan melalui email di aduantrafik@jpj.gov.my.

Rata-rata tindakan pemandu Honda City ini mendapat kecaman teruk dari netizen. Dah la hampir nak langgar orang, tapi terus belalu tanpa berhenti minta maaf.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022 AyieDotMy - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress